Sage Payroll Question and Answer

1. What is additional wages in UBS Payroll (Yt)?

   Answer:

   – Overtime

   – Variable allowance

   – Non-Fixed Director fee

   – Bonus

   – Comission

   – Gratiuty and Compensation

   – Back Pay

2. What is ordinary wages in (Y1) in UBS Payroll?

  Answer:

   – Fixed allowance

   – Basic Salary

   – Fixed Director Fee

   – Fixed Commission

3. How do I maintain in UBS Payroll if it is Fixed Allowance?

  Answer:

   – Housekeeping -> Setup -> Table Maintenance

   – Select Allowance Table -> Key in ‘F’ as allowance Type.

4. How do I maintain in UBS Payroll if it is variable Allowance?

  Answer:

   – Housekeeping -> Setup –> Table Maintenance

   – Select Allowance Table -> Key in ‘V’ as allowance Type.

5. What is the PCB setting portion in Personnel File Maintenance for the option ‘Owner/have control to the company’.

  Answer:

 – If it select ‘Yes’- System will not check the capping amount of the relief even already assigned the relief code in allowance table.

 – If it select ‘No’ and ‘Foreign’- System will check the capping amount of the relief if it already assigned the relief code in allowance table

6. What is EA column in Allowance Table?

Answer:

– The effect on “Borang EA” depending on the line specified

7. Which no of EA column those allow me to assigned.

Answer:  1,2,3, and 15.

8. Which EA column should I assigned for the allowance?

Answer:

9. What is Previous relief in Personnel File Maintenance?

 Answer:

  – To new join staff add in the previous company total payments and the contribution.

  – To new purchase user add in the previous total payments and the contribution.

10. Where can I print the TP 1 form?

Answer:  Government -> Income Tax Reports

11. Which Government reports should I submit when I add the relief in Normal Pay?.

  Answer:  TP1 Form

12. Can I add the total relief amount but claim for different month?

  Answer:  No it will deduct the relief base on the relief date.

13. In UBS Payroll, which payment are categorized as ‘Saraan Bulan Semasa’ in PCB calculator?

  Answer:  

  – Basic Pay 

  – Fixed Allowance

  – Fixed Director Fee

  – Fixed Commission

14. In UBS Payroll, which payment are categorized as ‘Saraan Tambahan Semasa’ in PCB calculator?

  Answer:

  – Overtime

  – Variable allowance

  – Non- Fixed Director fee

  – Bonus 

  – Commission

  – Gratuity and Compensation

  – Back Pay

15. What is Relief code in Allowance Table?

Answer:

 – Relief code column – the effects on PCB Calculation:

  – User needs to specify the correct relief code against the allowance set.

  – This is to ensure the correct capping is referred and deducted when PCB calculation takes place during the monthly payroll processing.

  – The effect will be reflected in both forms, Borang E and Borang EA accordingly.

  – The excess after capping will be subjected to tax and be reflected accordingly in the Borang EA as well.